Унгарските фенове протестираха бурно срещу решението световната квалификация с Румъния да се играе при закрити врати.
Няколко хиляди ултраси излязохо по улиците на Будапеща и скандираха против УЕФА. Протестът бе организиран преди мача, завършил 2:2.

Ванчак откри за домакините в 16-ата минута, но ветеранът Муту изравни в 68-ата от дузпа. Балаш Джуджак отново изведе маджарите напред в резултата. Унгария обаче беше попарена от изравнителното попадение на Чипчиу буквално в последните секунди на срещата. Както е известно, и България посрещна Малта (6:0) пред празни трибуни заради расистки обиди. Причина за санкцията на унгарците пък са расистки и антисемитски инциденти на предишния мач от кампанията за Мондиал 2014 с Израел.

На мача (1:1) на 15 август миналата година унгарските запалянковци скандираха обиди като "Здравейте, евреи", "Бухенвалд" (нацистки концентрационен лагер в Германия преди Втората световна война - бел. на пр.) и "Вива Мусолини".

Към наказанието мач при закрити врати бе добавена и глоба от 40 хиляди швейцарски франка. Унгарците и румънците имат по 10 точки в група "Д" на световните квалификации и изостават на три точки от лидера Холандия.