ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият английски национал Скот Карсън със сигурност може да попадне в историята на световния футбол с изключително любопитен куриоз.

37-годишният вратар беше резерва за Манчестър Сити при победата с 1:0 над Интер на стадион „Ататюрк“ в Истанбул. Така той спечели Шампионската лига като резерва и без да запише игрови минути не само във финала, но и през целия сезон в турнира.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Уникалното е, че Карсън за втори път триумфира в ШЛ като резерва във финал на стадион „Ататюрк“ в Истанбул. Първият случай е през сезон 2004/05, когато е резерва на Йежи Дудек на знаменития мач, в който Ливърпул печели срещу Милан след дузпи, след като през второто полувреме наваксва пасив от три гола.

Тогава обаче Скот Карсън изиграва един мач в рамките на сезона в турнира, който си остава негов единствен в ШЛ. Той е на вратата на мърсисайдци при домакинската победа с 2:1 над Ювентус в първия четвъртфинал. Така ветеранът, който има четири мача за националния отбор на Англия, има два трофея от Шампионската лига, спечелени на един същи стадион в ролята на резерва.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!