Най-добрият футболист в света Лео Меси вкара три великолепни гола за успеха с 3:0 на Барселона над Валенсия в мач от 26-ия кръг на Примера дивисион, игран на „Камп Ноу". Лео се разписа в типичния си слаломиращ стил в 56-ата, 81-ата и 82-ата минути. Така 22-годишният аржентинец вече има 22 гола в шампионата.

Барселона излезе за първи път в историята си с нашивка за световен шампион и ще носи гордо знака на фланелките си до края на годината.

През първото полувереме каталунците очаквано владееха повече топката, но опасностите пред двете врати бяха поизравнени като брой. Още в петата минута Луиш Мигел центрира отдясно, а Жорди Алба стреля силно малко над гредата. Много активно преди почивката действаше Пабло Ернандес, който в 20-ата минута стреля в ръцете на Валдес. Между 25-ата и 35-ата минута гостите  изнесоха по-напред играта си и притискаха „блаугранас" в тяхната половина.

На почивката бавният днес Къркич отстъпи място на звездата Тиери Анри, който се включи много силно в първите минути. В 53-ата Тити добре се освободи на дясното крило и подаде прекрасно към Меси. Лео би мигновено, но късметът помогна на Сесар да избие с крак. В 56-ата минута нямаше кой да спре аржентинската суперзвезда. Фурията на Барса получи подаване от Шави и с прекрасен слалом между защитниците преодоля съпротивата и пусна топката покрай Сесар - 1:0.

В 74-ата минута голов пас на Иниеста към Анри беше спрян заради несъществуваща засада.

В 81-ата минута Лео Меси вкара успокоителния втори гол след фамозно изпълнение. Аржентинецът получи топката отдясно, влезе в наказателното поле и с нисък диагонален удар не остави шансове и удвои. Само минута по-късно объркването на гостите доведе до класически за тях пасив. Грешка при изнасянето позволи на Анри да намери Меси, който нахлу и технично с десния крак се разписа за 3:0. /БЛИЦ