Английският Алфретън Таун се оказа в уникална ситуация. Петодивизионният тим ще трябва да сложи полеви играч на вратата си за днешния мач от четвъртия кръг на ФА Къп срещу Линкълн Сити.
 
Двата тима направиха 1:1 в първия мач в събота и днес ще играят преиграване. Проблемът за Алфретън идва от това, че в първата среща единственият здрав вратар в тима – Джеймс Севърн скъса бедрен мускул и ще бъде извън игра за осем седмици.
 
Севърн беше привлечен под наем от Скънторп през миналата седмица, след като другият вратар Камерън Доусън също получи контузия на бедрото. Неприятното за Алфретън идва от правилото, че в преиграването могат да участват само играчи, които са били картотекирани за първия мач.
 
„Ситуацията е необикновено и уникална. Изпратихме молба до ФА да ни позволят картотекирането на нов вратар, но получихме отказ. Имаме 11 здрави играчи и нито един от тях не е вратар. Въпреки това някой трябва да стои под рамката. Ще попълним групата с трима невъзстановени от контузии. От ФА ни увериха, че няма да ни накажат, ако не разполагаме с необходимия брой футболисти за мача“, заяви треньорът на Алфретън Ники Лоу.