Наполи обяви, че Дрис Мертенс е подписал нов договор с клуба до 2020 година. Собственикът на клуба Аурелио де Лаурентис обаче разкри, че в контракта има уникална клауза, свързана с Китай.

30-годишният белгийски национал направи силен сезон за тима от Неапол и вкара 27 гола в 34 мача под ръководството на Маурицио Сари. Единствено Един Джеко от Ювентус успя да реализира повече попадения в Серия „А“ - 28.

„Проведохме дълги преговори с хората на Мертенс. Всичко протече в периода от 14:30 до 1:40 през нощта. Сред присъстващите бяха нашият адвокат, юристи от Белгия, консултантите на Дрис от Милано, а по телефона говорихме с финансови експерти. След дълги часове на преговори стигнахме до перфектно споразумение между Мертенс и Наполи. То защитава еднакво добре всички страни. Дрис ще остане при нас още няколко години, но при условие, че не се получи оферта от Китай, в която някой обещава да плати упомената клауза за освобождаване. В такъв случай ние нямаме право да откажем предложението“, разкри Де Лаурентис.

„Имаме лош опит в договорите с клаузи за откупуване след случая с Гонсало Игуаин, но ние си взехме поука. Затова таза опция в новия договор на Дрис Мертенс важи само за Китай. В Италия той ще играе само за Наполи“, допълни собственикът на неаполитанския клуб.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"