Жребият за Евро 2024 ще се тегли тази вечер от 19:00 часа. Домакин на събитието ще бъде уникалната сграда на Еблфилхармоние в Хамбург. Изграждането на зданието, официално открито през 2017 г., струва 870 милиона евро.

Сградата е разположена на полуостров Грасброок на река Елба. Долната част е старо тухлено складово помещение, построено през 1963 г. Горната част е стъклена е създадена така, че да навява асоциации с корабоплаване водна вълна или айсберг.

Домакинът на европейското първенство през следващото лято Германия се класира за участие по право. Други 20 тима си спечелиха място на шампионата през квалификациите. Допълните три отбора ще бъдат определени чрез плейофите на Лигата на конференциите, които ще се проведат през месец март 2024 г.

Участниците ще бъдат разпределени в шест групи по четири отбора. За осминафиналите ще се класират първите два тима от всяка група както и четирите най-добри трети отбора.

Евро 2024 ще се проведе в периода 14 юни – 14 юли. Мачовете ще се играят на в 10 града – Берлин, Мюнхен, Дортмунд, Щутгарт, Гелзенкирхен, Франкфурт, Хамбург, Дюселдорф, Кьолн и Лайпциг. Откриването ще бъде на „Алианц Арена“ в Мюнхен, е финалът на „Олимпиащадион“ в Берлин.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ОТБОРИТЕ ПО УРНИ
Урна 1: Германия, Португалия, Франция, Испания, Белгия, Англия
Урна 2: Унгария, Турция, Румъния, Дания, Албания, Австрия
Урна 3: Нидерландия, Хърватия, Словакия, Шотландия, Словения, Чехия
Урна 4: Италия, Швейцария, Сърбия, отбор от плейофите 1, отбор от плейофите 2, отбор от плейофите 3

ПРОГРАМА НА ПЛЕЙОФИТЕ НА ЛИГАТА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ
Плейоф 1
21 март: Полша – Естония
21 март: Уелс – Финландия
Финал:
26 март: Уелс/Финландия – Полша/Естония

Плейоф 2
21 март: Израел – Исландия
21 март: Босна и Херцеговина – Украйна
Финал:
26 март: Босна и Херцеговина/Украйна – Израел/Исландия

Плейоф 3
21 март: Грузия – Люксембург
21 март: Гърция – Казахстан
Финал:
26 март: Грузия/Люксембург – Гърция/Казахстан