Уникална новина се роди няколко дни преди Коледа. Барселона ще трябва да плати трансферна сума на Балкан за привличането на свой състезател. Не става въпрос обаче за родния Балкан (Ботевград), а за шведски петодивизионен тим със същото име – ФКБ Балкан. Това е един от отборите, в който е прекарал 5 години от състезателната си кариера звездата на Барселона Златан Ибрахимович.

Барса дължи на колегите си точно 144 000 евро от общата сума 66 милиона, които даде на Интер за привличането на шведския таран. Тези пари се полагат на клуба от Малмьо според системата за солидарност на ФИФА, която налага при трансфери да се плащат пари и на тимовете, изградили даден футболист като такъв. Златан прекарва във ФКБ Балкан времето от 1989 до 1993 година, след което преминава в Малмьо.

“Пратихме изрезки от вестници и видеоклипове, в които Златан говори за времето, прекарано във ФБК Балкан”, обясни спортният директор на петодивизионния шведски клуб Саша Вейзович, след като бе спечелена битката за парите./БЛИЦ