Унион (Берлин) оглави временното класиране в Бундеслигата след победа с 6:1 като гост над Шалке 04 в мач от четвъртия кръг. Бившият отбор на легендарния ни треньор Георги Василев-Гочето събра 10 точки. Шалке 04 остава с две в актива си и без победа до момента. Вторият Байерн е с 9 точки, но и мач по-малко.

Гостите откриха резултата още в шестата минута след като Мортен Торсби прати с глава топката във вратата на Шалке 04 след асистенция на Данило Духи. Зимон Тероде бе близо до изравняване за домакините в деветата минута, но вратарят на Унион Фредерик Рьонов се справи. 

Две минути по-късно и Малик Тиав не успя да се разпише за домакините от Гелзенкирхен. Маруис Бюлтер все пак изравни за Шалке 04 след точно изпълнена дузпа в 31-ата минута. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Рани Кедира в наказателното поле на домакините.

С попадения на Шералдо Бекер в 36-ата и Яник Хаберер в третата минута на добавеното време на първото полувреме обаче Унион Берлин поведе с 3:1. Още в първата минута след началото на втората част 27-годишният Бекер отбеляза второто си попадение в мача и направи 4:1. Мортен Торсби удари греда за гостите от Берлин в 70-ата минута. Крайното 6:1 оформи резервата Свен Мишел с два гола за три минути – в 87-ата и 90-ата.

В Берлин Борусия (Дортмунд) победи Херта с 1:0 и зае пето място с 9 точки. Гостите стигнаха до успеха с дебютно попадение на новото попълнение Антони Модест.

Капитанът на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс удари греда в 15-ата минута, а в 21-ата Салих Йозджан също пропусна да се разпише. 

В средата на първото полувреме Антони Модест не успя да даде преднина за Борусия, но в 32-ата минута след пас от Йозджан, нападателят реализира за 1:0. 

Гостите от Дортмунд организираха нова опасна атака в 58-ата минута, която бе завършена от Карим Адейеми, но ударът му бе спрян от вратаря на Херта Оливър Кристенсен. Десетина минути по-късно Стеван Йоветич пропусна изгодна възможност за домакините след намесата на стража на Борусия Грегор Кобел.

Джуд Белингам пропиля няколко шанса за втори гол за германския вицешампион през второто полувреме, като първо в 72-ата минута ударът му беше отразен от стража на Херта, а две минути по-късно той стреля вляво от вратата. Пак английският национал бе спрян от Кристенсен в 83-ата минута и резултатът остана само 1:0 за гостите.

В други срещи от четвъртия кръг на Бундеслигата РБ Лайпциг надигра Волфсбург като домакин с 2:0. Попаденията за домакините реализира Кристофър Нкунку в петата минута от дузпа и в 90-ата.

Майнц загуби у дома от Леверкузен с 0:3. За "аспирините" се разписаха Джонатан Буркарт след автогол в 29-ата минута и на два пъти Джереми Фримпонг - в 39-ата и 41-ата минута.

Гостите завършиха мача с двама души по-малко, след като в 77-ата минута еквадорският защитник Пиеро Инкапие получи втори жълт и съответно червен картон, а в четвъртата минута на добавеното време на двубоя същото се случи и с Мичел Бакер.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!