Звездата на Арсенал Тио Уолкът отказа да поднови договора си и изправи на нокти всички ръководни фактори в клуба. Мениджърът Арсен Венгер се е видял в чудо. След напускането на Робин ван Перси по същите стъпки върви и младия английски национал. Ситуацията сериозно притеснява френския специалист.

Сериозен интерес към дребосъка има от страна на Манчестър Сити и Ливърпул. „Все още се опитваме да подновим договора на Уолкът. Когато един футболист не иска да остане в даден клуб има два варианта – или да го принудиш да остане или да му позволиш да си тръгне“, коментира Венгер.

Контрактът на Тио изтича в края на сезона, но не е изключено, ако играчът се заинати, Арсенал да го продаде още до 31 август. Това е последната дата, на която “артилеристите” ще могат да вземат добри пари за него. През зимата цената ще му е много по-ниска, с оглед на факта, че само шест месеца по-късно ще е свободен да премине във всеки отбор без пари. Крилото пристигна на „Емирейтс“ преди шест сезона срещу 9,1 милиона паунда, които бяха платени на Саутхемптън. В момента Арсенал ще се опита да излезе на печалба с поне 6 милиона.