Руският футболен съюз съобщи, че приятелският мач между Русия и Тайланд, който трябваше да се проведе днес в Ханой (Виетнам), е отменен заради ураган.

„Решението беше взето, като се взе предвид количеството на валежите, които вече са паднали, и прогнозата за времето за следващите 24 часа в Ханой. Местните власти също препоръчват на жителите на виетнамската столица да си стоят у дома и да не излизат навън“, се казва в изявлението на РФС.

Мачът трябваше да се проведе днес (7 септември) от 16:00 часа българско време. Вчера виетнамското министерство на извънредните ситуации предупреди жителите за предстоящ ураган в Ханой. Очаква се този тайфун да бъде най-силният от години.

На 5 септември руският отбор изигра контрола с Виетнам. Срещата завърши при резултат 3:0 в полза на тима на Валерий Карпин. Далер Кузяев откри в 24-ата минута. Виетнамският защитник Ван Тхан Ву си отбеляза автогол в 62-ата минута. Крайният резултат оформи Тамерлан Мусаев в 77-ата минута.

През 2024 г. руският национален отбор изигра други два приятелски мача. През март в Москва „сборная“ победи Сърбия с 4:0, а през юни с подобен резултат надви Беларус в Минск. Както е известно, клубните и национални формации на Русия бяха извадени от международните състезания след началото на военната инвазия на страната на територията на Украйна.