Олимпийският отбор по футбол на Уругвай подходи изключително сериозно към участието си на игрите в Лондон. Атаката на тима ще бъде водена от най-добрите футболисти на "урусите" – Единсон Кавани от Наполи и Луис Суарес от Ливърпул.

Третият футболист на възраст над 23 години в състава на Оскар Табарес е халфът Егидио Аревао Риос от Палермо. Единственият играч от най-тежката артилерия на Уругвай, който не попадна в списъка за игрите в Лондон, е Диего Форлан.

Въпреки неговото отсъствие в Уругвай се надяват, че със Суарес и Кавани в атака ще могат да се борят за медали и дори за първото място в Лондон. До момента “урусите” имат в актива си две титли от олимпийски игри.

Тимът на Оскар Табарес ще играе в група “А” на Олимпиадата, където попаднаха още домакините от Великобритания, Сенегал и Обединените арабски емирства.

Съставът на Уругвай:
Вратари: Мартин Кампаня (Серо Ларго), Леандро Гелпи (Пенярол)

Защитници: Матиас Агирехарай (Палермо), Емилиано Албин (Пенярол), Рамон Ариас (Дефенсор Спортинг), Себастиан Коатес (Ливърпул), Диего Полента (Бари), Алексис Ролин (Насионал)

Халфове: Максимилиано Калсада (Насионал), Николас Лодейро (Ботафого), Гастон Рамирес (Болоня), Егидио Риос (Палермо), Джонатан Уретавискава (Витория Гимараеш), Табаре Виудес (Насионал)

Нападатели: Луис Суарес (Ливърпул), Кавани (Наполи), Абел Ернандес (Палермо)