Шампионът на Южна Америка Уругвай започна с победа в квалификациите за Мондиал 2014 след успеха с 4:2 над Боливия. Заради ранния час и лошото време на стадион “Сентенарио” в Монтевидео нямаше много публика.
 
Играчите на Оскар Табарес взеха аванс още в третата минута, нападателят на Ливърпул Луис Суарес се разписа с удар от вратарското поле, след като боливийската защита не съумя да изчисти центриране на Диего Форлан от корнер.
 
Четвърт час по-късно гостите изненадващо изравниха. Руди Кардосо успя да прехвърли вратаря Фернандо Муслера. В 26-ата минута “селесте” върна преднината си в резултата. Диего Лугано с глава засече центриране на Форлан от фаул. Десет минути след това и Единсон Кавани от Наполи се разписа с глава. Той засече пас на дясното крило Макси Перейра.
 
В началото на второто полувреме вратарят на гоститге Ариас спаси удар на Форлан с глава. Нападателят на Интер се нуждае от още едно попадение, за да стане реализатор № 1 в историята на националния отбор.
 
В 72-ата минута Диего Лугано вкара втория си гол в мача и четвърти за урусите, а Боливия стигна до второ попадение две минути преди края. Марсело Мартинс бе точен от дузпа./БЛИЦ