Уругвай победи Тринидад и Тобаго с 3:1 в предпоследната си проверка преди началото на Копа Америка 2016.

Два гола за „селесте“ реализира Единсон Кавани, а едно попадение добави Матиас Весино. Джомал Уилямс беше точен за Тринидад и Тобаго.

Така Кавани вече има 32 гола за националния отбор и по този начин измести Ектор Скароне (31 попадения) от четвъртото място на вечната голмайсторска ранглиста на Уругвай.

За Весино, който е играч на италианския Фиорентина, това беше първи гол за „селесте“. Вратарят Мартин Кампаня, който влезе като резерва, дебютира с националната фланелка.

Уругвай ще играе контролна среща и със САЩ, а след това ще започне участието си на Копа Америка 2016 срещу Мексико. Настоящото издание на турнира е юбилейно и се провежда по случай 100-годишнината на Копа Америка и един век от основаването на КОНМЕБОЛ. Първенството ще се проведе в САЩ.

СЪСТАВЪТ НА УРУГВАЙ: Мартин Силва (80-Мартин Кампаня), Максимилиано Перейра (70-Хорхе Фусиле), Маурисио Викторино, Гастон Силва, Алваро Перейра, Карлос Санчес (46-Гастон Рамирес), Егидио Аревало Риос (59-Алваро Гонсалес), Матиас Весино, Николас Лодейро (46-Матиас Корухо), Диего Ролан, Единсон Кавани (46-Кристиан Стуани)