В понеделник у нас съдът не успя да даде старт на делото срещу “Наглите”. В същия ден Барселона проведе своята успешна операция по наказване на наглеците от Реал (Мадрид), спечелвайки “Ел Класико” с убедителното 5:0.
 
Преди мача Жозе Моуриньо тръбеше, че знае успешната тактика, за да победи каталунците. Още тогава бившият играч и на двата испански гранда Михаел Лаудруп му го каза: “Едно е да знаеш теорията, друго е приложението й в практиката.”  На “Камп Ноу” практическото упражнение на Специалния се провали.
 
В предишния кръг на Примера дивисион Барселона размаза Алмерия с 8:0 като гост. На следващия ден Кристиано Роналдо се заяде с каталунците: “Нека ни вкарат 8 и на нас!” Играчите на Гуардиола не успяха да мушнат осмица във вратата на Касияс, но и пет гола бяха достатъчни да затворят устата на португалския наглец.
 
Иначе Барселона за пореден изнесе урок на тема: “Как се играе красив и печеливш футбол”. Жалкото е, че съдията Итуралде Гонсалес би звънеца за край на лекцията в третата минута на добавеното време. Феновете обаче очакват поредния футболен рецитал на каталунците, защото дори и когато губи, Барса го прави красиво.
 
Веселин Русинов, БЛИЦ