Административната комисия на УЕФА ще се събере утре (23 април) на специална видеоконференция, на която ще обсъжда как да се процедира с мачовете от Евро 2020 в Билбао, Дъблин и Мюнхен. Такова решение е било взето по време на заседанието на Изпълкома на евроцентралата, който се проведе в понеделник в Монтрьо.

За момента трите града не могат да гарантират, че ще допуснат зрители на стадионите за европейското първенство. Вече се появиха информации, че мачовете от Билбао може да се преместят в Севиля. Говори се, че тези от Дъблин може да бъдат разпределени по други градове от домакините – най-вероятно в Лондон и Санкт Петербург. Няма никаква яснота около срещите, които е планирано да се играят в Мюнхен.

Както е известно, Евро 2020 ще се проведе в периода 11 юни – 11 юли. Турнирът трябваше да се изиграе преди година, но беше отложен заради пандемията от коронавирус. Според предварителните планове европейското първенство трябваше да се състои в 12 европейски градове. Безпрецедентният случай е продиктуват от факта, че Евро 2020 трябваше да отбележи 60-годишната на европейските първенства. За домакините бяха избрани Лондон, Мюнхен, Рим, Баку, Санкт Петербург, Будапеща, Букурещ, Амстердам, Билбао, Глазгоу, Дъблин и Копенхаген.