Уулвърхемптън зарадва феновете си с изненадващ коледен подарък, финализирайки трансфера на Матеус Куня от Атлетико (Мадрид). 23-годишният бразилец е първото ново попълнение, което води новият мениджър Хулен Лопетеги.

Куня ще играе на „Молиню“ първоначално под наем, но „вълците“ имат задължението да откупят правата му след края на сезона срещу 50 милиона евро, ако бъдат изпълнение определени условия в договора между двата клуба.

Нападателят по-рано тази седмица е преминал медицински прегледи в Англия. В Уулвърхемптън ще носи фланелката с №12. Той ще се присъедини към новите си съотборници на 1 януари, а за да дебютира, трябва да изчака получаването на работна виза.

Матеус Куня има осем мача за националния отбор на Бразилия, но не беше в състава за Мондиал 2022. Преди година той беше част от тима на „селесао“, който спечели олимпийската титла в Токио. Нападателят започва в бразилския Коритиба, но професионалната му кариера протича изцяло в Европа. Играл е за Сион, РазенБалшпорт (Лайпциг), Херта и Атлетико (Мадрид).