Третодивизионният Шрюсбъри увеличава капацитета на стадиона си „Грийнхаус Медоу“ заради предстоящия мач от четвъртия кръг на ФА Къп срещу Челси на 28 октомври.
 
Спонсорът на турнира „Capital One” финансира поставянето на още 486 седалки, с което стадионът ще може да събере 10 361 зрители. По принцип капацитетът на отворения през 2007 г. „Грийнхаус Медоу“ е 9875 места.
 
Продажбата на билети за мача върви при засилен интерес. В клуба се надяват, че ще успеят да продадат всички билети за мача. Така ще бъде подобрен рекордът за най-посещаван мач на съоръжението. До момента първото място се заема от мача с Уулвърхемптън от Лига 1 от есента на 2013 г. - 9510 зрители.
 
Вчера мениджърът на Шрюсбъри Мики Мелън предварително благодари на феновете за подкрепата към отбора, като раздаваше чай на чакащите на опашката за билети за мача с Челси.
 
Това ще бъде второто гостуване на „сините“ на Шрюсбъри през XXI век. Предишното също беше в четвъртия кръг на ФА Къп през януари 2003 г., когато воденият от Клаудио Раниери столичен тим спечели с 4:0. От тогавашния състав на Челси в настоящия отбор на Жозе Моуриньо е само Джон Тери.
 
Челси има шест гостувания на стария стадион на Шрюсбъри - „Гей Медоу“, през 80-те години на ХХ век. Тогава двата тима са част от старата Втора дивизия и „сините“ записват само една победа в тези двубои.