Най-популярният спортен анализатор и бивш футболист Анди Грей бе уволнен от “Скай Спортс” заради "неприемливо поведение".
 
Прочутият шотландец, който бе лицето на известния спортен канал през последните две десетилетия, направи сексистки коментари по адрес на странична съдийка преди дни. Половата дискриминация от негова страна предизвика широки дебати за ролята на жените в спорта.
 
"Договорът на Анди Грей е прекратен заради неприемливо поведение. След като отправихме предупреждение за уволнение, днес не се поколебахме да предприемем тази стъпка, след като получихме допълнително информация по случая", каза директорът на “Скай Спортс” Барни Франсис.
 
В събота Анди Грей и неговият колега Ричард Кийс си позволиха да коментират страничната съдийка на мача Уулвърхямптън - Ливърпул (0:3) Сиан Маси, бившата реферка Уенди Томси и шефката на Уест Хям Карън Брейди. Извън ефир, но с включени микрофони по време на двубоя, двамата коментираха, че Маси въобще не разбира от правилото за засада при първия гол на Ливърпул и я нарекоха "безнадеждна". След това и Грей, и Кийс се пошегуваха и с шефката в Уест Хем Карън Брейди.
 
Анди Грей е получавал по 1,7 милиона паунда годишна заплата като коментатор в Скай. Шотландецът, който е роден на 30 ноември 1955 година, има 20 мача и 7 гола за националния тим на родината си. Носил е екипите на Дънди Юнайтед, Астън Вила, Уулвърхямптън, Евертън, Нотс Каунти, Уест Бромич и Рейнджърс.