Томас Тухел е уволнен от ПСЖ часове преди Коледа, обяви „Скай Германия“. Раздялата на парижани с 47-годишния германски специалист идва след вчерашната убедителна победа с 4:0 над Страсбург.

Според информацията, спортният директор Леонардо е съобщил новината след края на мача. Официално потвърждение от страна на френския шампион все още липсва.

Очаква се новият треньор на ПСЖ да бъде Маурисио Почетино. Аржентинецът е без работа вече една година, след като на 19 ноември 2019 г. Тотнъм го замени с Жозе Моуриньо.

ПСЖ в момента е на трето място в Лига 1, като изостава на една точка зад лидера Лион. Парижани записаха четири загуби в 17-те си мача от началото на сезона.

Томас Тухел пое ПСЖ през лятото на 2018 г., когато зае мястото на Унай Емери. Начело на тима от „Парк де Пренс“ германецът спечели две шампионски титли, две Суперкупи на Франция и по един път триумфира с купата на страната и купата на Лигата. През тази година изведе парижани до финал на Шампионската лига, където отстъпи на Байерн с 0:1.