Славиша Йоканович беше уволнен от треньорския пост на руския Динамо (Москва). Това стана след домакинската загуба с 0:3 от Ахмат (Грозни) в мач от 27 кръг на Премиер лигата.

54-годишният сърбин пое Динамо преди началото на сезона. В 38 мача под негово ръководство отборът записа 16 победи, осем равенства и 14 загуби. Предварително се знаеше, че руският клуб и треньорът ще се разделят след края на сезона, но сега това се случва по-рано.

В началото на месец април името на Йоканович се появи като вариант за треньорския пост на Левски след напускането на Станимир Стоилов. Само преди десет дни БЛИЦ първи писа, че сръбският специалист е отказал предложение на Наско Сираков да се завърне начело на „сините“.

Както е известно, Славиша Йоканович беше треньор на тима от „Герена“ в периода 28 юли – 4 октомври 2013 г., като записа шест успеха, 4 ремита и две поражения.

След Левски сърбинът работи начело на испанския Еркулес, английските Уотфорд, Фулъм и Шефилд Юнайтед, израелския Макаби (Тел Авив) и катарския Ал Гарафа.