Футболен треньор в Австрия бе уволнен, след като се съблече, за да демонстрира фенските си пристрастия към противника. 63-годишният наставник на Пашинг Ади Пинтер свали фланелката си преди мача с ГАК, а на гърба му с големи букви бе изписано името на тима от Грац.
 
Пинтер е бивш играч и треньор на ГАК, а изглежда продължава да подкрепя тима. Затова едва ли е изненадващо, че Пашинг загуби с 0:6 от ГАК двубоя си от 15 кръг на трета дивизия. Треньорът бе уволен веднага след мача.
 
“Това е лудост. Ние се борим да запазим мястото си в групата. В такъв момент приоритет има твоят отбор, а не пристрастията ти към ГАК”, заяви президентът на Пашинг Хелмут Нусбауер.
 
“Пашинг трябва да бъде прекръстен на Фашинг (б.а. – на немски Фашинг означава панаир). Клубът е много зле, има само 5-6 качествени играчи. Страничен човек не може да назове една добра причина, за да гледа мач на тима”, заяви Ади Пинтер.
 
Пашинг заема 15-о място в Регионаллига Мите с 9 точки от 15 мача. След това в класирането е само младежкият отбор на ЛАСК, който има 7 точки. Велс, където играе Милан Коприваров, е последният тим над чертата на изпадащите (13-о място) с 15 точки./БЛИЦ