Ръководството на ПСВ Айндховен уволни треньора на тима Фред Рутен. От днес до края на сезона Станислав Манолев и съотборниците му в холандския гранд ще бъдат водени от досегашния асистент Филип Коку.
 
Рутен, който пое “филипсите” през юли 2009 г., понесе отговорността за тежките загуби от Твенте (2:6) и НАК Бреда (1:3) за първенство и поражението с 2:4 от Валенсия в Лига Европа.
 
ПСВ Айндховен е четвърти в Ередивизи, на четири точки зад лидера АЗ Алкмаар.
 
Коку има два периода като играч на “филипсите” (1995-98, 2004-07) и има четири спечелени титли. Между 1998 и 2004 г. той бе част от Барселона, където стана шампион през 1999 г. За националния отбор на Холандия бившият халф е изиграл 101 мача и е вкарал 10 гола.
 
Дебютът на Филип Коку начело на ПСВ Айндховен ще бъде в четвъртък, когато е 1/8-финалният реванш от Лига Европа срещу Валенсия. В неделя “филипсите” играят с петия в холандското първенство Хееренвеен.

Според холандските медии след края на сезона начело на "филипсите" ще застане Ернест Фабер, който в момента води градския съперник и втородивизионен ФК Айндховен. Той вече е постигнал договорка с босовете на ПСВ.