Треньорът на Интер Рафаел Бенитес ще бъде уволнен до 48 часа след засилена атака от страна на президента Масимо Морати, пише “Дейли Мейл”. Само преди няколко дни “нерадзурите” спечелиха световното клубно първенство, след като на финала биха африканския ТП Мазембе с 3:0. След успеха Бенитес изригна срещу Морати. Испанският треньор обвини боса, че е фаворизирал предшественика му Жозе Моуриньо.

“Сега трябва да поговоря с президента Масимо Морати и спортния директор Марко Бранка. Имам нужда от тяхната подкрепа и се надявам да я получа. Морати е запознат с вижданията ми за селекцията. През лятото поисках трима футболисти, но те не ми бяха осигурени. Ако в Интер искат да остана, трябва да ми дадат пълна власт над това, което се случва в отбора”, заяви Бенитес.

Заради силните си изказвания напоследък е почти сигурно, че наставникът ще се раздели с Интер. Медиите в Англия усилено пишат, че Бенитес иска да се върне в Ливърпул, където Рой Ходжсън продължава да е под натиск заради колебливото представяне./БЛИЦ