Клубът на Кристиано Роналдо Ал-Насър е получил забрана за картотекиране на нови футболисти от ФИФА, твърдят редица издания.

Саудитският тим е с обвинение от световната футболна централа, че не е изплатил бонуси на Лестър в размер на 390 хиляди паунда по трансфера на Ахмед Муса. Нигериецът премина в Ал-Насър през лятото на 2018 г. и напусна през октомври 2020 г., но азиатският тим все още не е изплатил дължима сума по контракта с “лисиците”. 
Останалият втори в местната лига тим плаща рекордните 175 милиона паунда на сезон на португалската легенда Кристиано Роналдо, а през това лято отново демонстрира огромните си амбиции, като взе още Марсело Брозович от Интер и бяха съвсем близо до привличането на Хаким Зиеш от Челси. 

Забраната е влязла в сила, след като още през 2021 г. те са били известени от ФИФА, че ще трябва да платят сумата на Лестър, но не са го направили. Те са получили и още по-сериозно предупреждение, че има вероятност да бъдат със спрени права за регистриране на нови попълнения за следващите три трансферни периода. Всички рестрикции към клуба обаче ще бъдат отменени веднага след плащане на дължимата сума, което се очаква да стане в близките дни.