Повторенията на случая с датския национал Кристиан Ериксен по време на Евро 2020 нямат край. Този път футболистът не е имал късмета на играча на Интер и всичко е приключило с фатален край.

На 23-годишна възраст почина вратарят Александър Шишмарьов от руския Красная звезда (Советск). По време на приятелски мач с младежкия отбор на Балтика (Калининград) той се сблъсква с друг футболист на противника. След удар в горната част на тялото Шишмарьов пада на терена в безсъзнание.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Лекарите на двата отбора се втурват да му помогнат. Пристига е екип на спешната помощ. Медиците няколко часа са се борили за живота на младия вратар, но опитите им не успяват да завършат с успех.

„Според предварителните данни от лекарите, Александър Шишмарьов си е глътнал езика при падането. Заради това се е задушил“, обясни президентът на Футболната федерация на Калининградска област Александър Гвардис.

„Казаха ми, че е получил удар в областта на гръдната клетка. Саша тренираше футбол от 12-годишен. Служи към Министерството на извънредните ситуации в Советск. Наскоро му връчиха званието „сержант“. Той не беше женен, но вече четири години беше с неговата приятелка Алина“, разказа Анна Шишмарьона – сестрата на починалия вратар пред „Рейтинг Букмекеров“.

Ръководството на Балтика (Калининград) обяви, че ще поеме разходите по погребението на футболиста. От клуба разкриха, че са получили множество обаждания от обикновени граждани, които също са изразили готовност за оказване на финансова подкрепа.

Пресслужбата на националния отбор на Русия по футбол изрази своите съболезнования към роднините и близките на починалия Александър Шишмарьов.