Защитникът на Аякс и националния отбор на Холандия - Дейли Блинд, има сърдечно заболяване. Бранителят е бил диагностициран след направени изследвания заради замайване по време на мача от Шампионската лига срещу Валенсия (0:1) на 10 декември.

29-годишният бивш играч на Манчестър Юнайтед пропусна последните два мача за годината и няма да стартира тренировъчния процес със съотборниците си през януари, а ще продължи да се лекува в Амстердам.

В дните след мача с Валенсия холандският национал се е оплакал от световъртеж. Блинд е преминал обстоен медицински преглед, който е установил наличието на миокардит. Футболистът е преминал спешна операция. Имплантиран му е дефибрилатор, който изпраща електрически импулси, за да регулира ритъма на сърцето му и да предотврати сърдечен арест.

Дейли Блинд използва социалните мрежи, за да успокои феновете си: "Току-що Аякс публикува състоянието ми. Най-важното е, че се чувствам се добре. Ще опитам да се върна възможно най-рано. Благодаря на всички и се надявам скоро да се видим."

Дейли Блинд е син на опитния треньор и легенда на Аякс Дани Блинд. Дейли Блинд бе сред основните виновници за впечатляващото представяне на Аякс през миналия сезон в Шампионската лига и достигането до полуфиналите в турнира.