Руският футболист на Прогрес Иван Въшивков почина по много нелеп начин, след като бе арестуван заради това, че е бил пиян.

Спортистът бил задържан, а в килията си той буйствал, като успял да изкърти един от радиаторите. Вследствие на това Иван получил 95% изгаряния от врящата вода, което се оказало и фатално за живота му, тъй като той починал от раните си.

Майка му обаче не вярва на тази версия и е категорична, че синът й е починал вследствие на побой от полицаите.

"Лекарите ни казаха, че тези наранявания не са довели до смъртта. Няма незасегнато място по тялото му, освен дланите му. Ямруците му бяха стиснати, а останалата част обгорена. Когато отидохме, краката му бяха завити, а всичко останало изгорено. Кожата се отлепяше на огромни парчета почти до месо", разказва ужасената майка на загиналия.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Тя разказва още пред руска медия, че ушите на чедото й били сини, което било разтълкувано от докторите като бой именно по тази част на главата. Освен това в реанимацията твърдели, че при подобни изгаряния хората не умирали толкова бързо. Самата Олга Въшивкова смята, че синът й бил измъчван с вряла вода, а доказателство за думите й били обувките на Иван, които са й дадени напълно сухи.

Камери от полицейското управление пък показват част от последните мигове на футболиста и как той започва да се бие със съкилийника си. Освен това Иван чупи и камерата с бутилка вода.

Самата съдебно-медицинска експертиза е готова, но майката ще я получи чак след месец. Покойникът Иван оставя зад себе си две деца и съпруга.