Поне четирима души са мъртви и 15 ранени преди мача от първенството на Хондурас, в който Мотагуа победи Прогресо с 3:0 и стана шампион.

Говорителят на болницата в Тегусигалпа разкри пред АФП, че двама души са починали на стадиона и още двама в болницата. 15 други ранени са приети в лечебното заведение. Някои от тях имат рани от удари, а други са натровени от сълзливия газ, използван от полицията.

Причината за трагедията е, че стотици фенове на Мотагуа са опитали да влязат на „Естадион Насионал де Тегусигалпа“ през една от популярните врати за ултраси. Станало струпване на огромна маса от хора, тъй като са продадени повече билети от капацитета на съоръжението.

Това е наложило полицейска намеса. Властите са използвали гранати със сълзотврен газ, както и водно оръдие. Техните действия са предизвикали паника в тълпата и това е довело до смъртните случаи.

„Ние изнесохме от стадиона двама мъртви и 17 ранени пратихме в болницата“, разкри пред АФП лейтенант Луис Барахона от частите, които са били ситуирани на стадиона.

Говорителят на полиция в столицата на Хондурас Анибал Бака разкри, че тече разследване на случая.