Ужасът в Египет около дербито между Замалек и ЕНППИ продължава да взима жертви. Според информация на "Гардиън" броят на загиналите вече е 30, като все още има настанени хора в болници с опасност за живота. Голяма част от загиналите запалянковци са фенове на гранда Замалек, който направи 1:1 с ЕНППИ. Преди няколко години Стойчо Младенов бе треньор именно на ЕНППИ и остави чудесни впечатления в страната.

Преди началото на двубоя тимовете бяха на три точки разлика, Замалек водеше с 44 точки, а ЕНППИ имаше 41. Именно двата тима спорят за шампионската титла. Феновете на Замалек обаче се сбиха с полицията, която използва и сълзотворен газ за разпръскването на тълпата.

"Запалянковците са се опитали да влязат на стадиона без билети и са използвали сила срещу органите на реда. Това е накарало полицията да предприеме мерки. Жертвите са в резултат на последвалата блъсканица", се казва в становището на египетското министерство.

Заради поредния подобен инцидент с привърженици, футболният шампионат на страната е прекратен. Все още не е ясно кога и дали въобще изобщо мачовете в Египет ще се подновят.