Футболен мач във Франция беше прекратен, а зрителите и футболистите евакуирани, след като стадионът се запали през първото полувреме.

Срещата между Орлеан и Валансиен от френската трета дивизия беше прекъснат при резултат 1:1, след като дим и пламъци обхванаха част от „Стад де ла Сорс“.

На кадрите, споделени в социалните мрежи, се вижда как пушекът започва да се разнася от зоната с павилионите и барчета, откъдето феновете си купуват храни и напитки на съоръжението. Предполага се, че става дума за пожар в една от кухните.

При пристигането на пожарникарите пламъците вече бяха обзели част от стадиона, а евакуираните зрители гледаха гасенето от дистанция. Впоследствие домакините от Орлеан информираха, че няма пострадали хора при пожара.

Орлеан започна мача отлично и още в третата минута откри резултата, когато Фахд ел Хумисти беше точен от дузпа. В средата на първото полувреме Валансиен изравни чрез Ник Венема. Малко след това дойде прекъсването.

Пожарът не е единственият инцидент на мача. По-рано лекарските екипи, присъстващи на стадиона, са оказали медицинска помощ на зрител, паднал от трибуните. Няма връзка между двете събития.