Ужасно нещастие сполетя семейството на бившия национал на Сърбия и Югославия Саво Милошевич. Бащата на 37-годишния бивш нападател на Астън Вила, Парма, Сарагоса, Еспаньол, Селта и Осасуна е бил застрелян.
 
Трагедията се е разиграла в семейния дом в Главичице (Босна и Херцеговина), което на 200 км източно от столицата Сараево. Човекът арестуван за убийството е дядото на Милошевич.
 
Според информациите, бащата на бившия футболист е имал свада със своя родител, който в средата на спора напуснал стаята и се върнал с пушка М-48. След това дядото застрелял сина си в гърдите.
 
Предполага се, че скандалът между двамата е бил заради имоти. Бащата на Саво Милошевич е починал на път към болницата, докато убиецът му е задържан от полицията.
 
В изявление за агенция “Танюг” Саво Милошевич призова семейството му да бъде оставено на спокойствие и помоли медиите да покажат човечност и съпричастност към трагедията на семейството му.
 
Бившият нападател има 102 мача за националните отбори на Югославия, Сърбия и Черна гора и Сърбия. В тях той вкара 37 гола. Бенефисът му бе на 19 ноември 2008 г. в Белград при победата с 6:1 над България в контролна среща. Милошевич вкара два гола за “белите орли”, а българският селекционер Пламен Марков бе уволнен./БЛИЦ