ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

15-годишен футболист от Юношески футболен клуб Берлин е в мозъчна смърт, след като е пострадал по време на сбиване с играчи на Метц на младежки турнир във Франкфурт. 16-годишен французин, който му е нанесъл фаталния удар в областта на задната част на главата и врата, е арестуван.

“Заповедта за арест е издадена за нанасяне на сериозна телесна повреда. Тъй като пострадалият е в мозъчна смърт, тя ще бъде променена за нанасяне на тежка телесна повреда, довела до смъртен случай. Животът на жертвата в момента се поддържа по изкуствен начин, за да може органите му да бъдат използвани за донорство“, обявиха Надя Нилсен от прокуратурата във Франкфурт.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+)

Според информация от няколко германски издания, сбиването е станало след края на мача между берлинчани и Метц. Германският тим печели с 1:0. В мелето арестуваният играч на френския клуб е ударил немския младеж с двата си юмрука в областта на главата и врата. Последвал и удар в стомаха. Германецът се обърнал и тръгнал към съблекалнята, когато бил нападнат в гръб и понесъл удар в тила.

След това 15-годишният футболист на берлинския клуб паднал на земята. Присъстващият медицински екип е успял да го реанимира. Младежът е откаран в болница, където лекарите са диагностицирали с животозастрашаващи мозъчни контузии.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!