Световните медии гръмнаха с една позабравена история. Дни след случая с Оскар Писториус бивша звезда на бразилския Фламенго може да получи до 41 години затвор. Причината е брутално убийство през 2010 година.

Ето и историята, която припомнят медиите с участието на бившия вратар на Фламенго Бруно Фернандес (роден 23 декември 1984 година).

Футболистът призна пред съда, че е участвал в убийството на приятелката си Елиза Самудио. По-идиотското е, че той е част от цял сценарий, включващ измъчване преди убийството, а след това нарязване на тялото на убитата на парчета и хвърлянето му на ротвайлери. Досега Бруно Фернандес отричаше пред съда, че знае нещо за 25-годишната Самудио и твърдеше, че е в чужбина. В последните два дни обаче бившият вратар е обвинен в отвличане и планирано убийство на г-жа Самудио, като обвинени са още осем души – включително съпругата му Даяне, негов братовчед и дори полицай. Твърденията са, че групата е измъчвала Самудио, а след като я убили я разфасовали и хвърлили на ротвайлерите на Бруно. Останалата част от тялото е полято с бетон.

Причината за убийството е, че бившият вратар Бруно Фернандес не искал да плаща бащина издръжка за бебе, което Самудио родила. ДНК тестовете показват, че именно той е бащата, а самата жена забременяла по време на купон, на който презервативът на Бруно се скъсал, отбелязват медиите. Вратарят поискал жената да направи аборт, но тя задържала бебето. Преди да изчезне на 4 юни 2010 година г-жа Самудио твърди пред полицията, че е държана в плен от Бруно и останалите му приятели и е заставяна да взима наркотици, за да абортира. Прокурорите обвиняват бившия вратар в поръчка и съучастничество в убийството, след като Самудио го заплашила, че ще заведе дело срещу него заради отказа да поеме издръжката на бебето. Бразилският футболист успял да примами Самудио в семеен имот, на който уж щели да разговарят за бащинството. След това обаче Бруно Фернандес държал жената шест дни в плен, а впоследствие я предал на бивш полицай на име Сантос. Той извършил варваски мъчения, душел я с вратовръзка и нарочно пускал силна музика, за да приглуши писъците на жертвата. Според медиите бившият полицай получил 8000 паунда от Бруно Фернандес за поръчката.

Едсон Ферейра, детектив по случая обяснява: “Действията на тези хора е трудно да бъдат описани с думи. Това е най-лошият кошмар, който може да бъде преживян.” По-късно полицията намира 4-месечното бебе на Самудио изоставено в Бело Оризонте.

eliza_samudio.jpg