Ужасяващ инцидент съпътства началото на новия сезон в македонското футболно първенство. В интернет се появиха брутални кадри, от които се вижда как граната е разкъсала ръката на фен.

Инцидентът се разиграва на мача в Битоля между местния Пелистер и гостуващия Вардар (Скопие). В страната този двубой е наричан Вечното дерби на Македония и винаги има напрежение между агитките на двата клуба.

granata.jpg

За жалост, в последните минути на срещата, се случва кошмарен инцидент. В самия край на мача местната полиция решила да нахлуе сред феновете на Вардар заради провокации от агитката, които довели до сблъсъци между привържениците и органите на реда. При спречкването един от униформените изпуснал граната, а фен решил да я вдигне от земята, но тя избухнала сред агитката на Вардар. Запалянкото, опитал да вдигне гранатата, останал без част от ръката си, а много други хора на трибуната били ранени.

Вардар печели мача с 1:0, но след двубоя треньорът на отбора заяви, че тази победа не значи нищо, щом един от феновете е загубил ръката си.

Видеото (18+) от ужасния инцидент не е препоръчително за хора с по-слаби сърца:



granata1_1.jpg