Силното представяне на Димитър Бербатов с фланелката на Фулъм продължава да му печели възхвали в английските медии. Британските журналисти, които бяха забравили за българина, докато той беше резерва в Манчестър Юнайтед, започнаха да преоткривата красотата в изявите на нападателя.
 
Авторитетният в. “Гардиън” сравни движението на Бербатов по терена с произведенията на романтичен поет от XIX в. Както е известно, 31-годишният българин се отчете с асистенция при победата на Фулъм с 2:1 над Уигън. След мача мениджърът на лондонския тим също не спести похвали за звездата на отбора си.
 
“Дейли Мейл” също отдава заслуженото на изявите на нападателя. Според изданието победата на Уигън е дошла с голове на Уго Родайега и Деймиън Дъф, но вдъхновител на успеха е бил именно Бербатов. За “Дейли Мирър” българинът е кукловодът в играта на “котиджърс”, тъй като той дърпа конците и задава ритъма на отбора.
 
Общата оценка на английските медии е, че Димитър Бербатов и Родайега започват да оформат силен нападателен дует във Фулъм и останалите отбори вече ще трябва да се съобразяват с това.