Капитанът на националния ни отбор Димитър Бербатов може да бъде сред футболистите, които са заплашени от убийство, ако не спре вълната от насилие спрямо играчите-милионери от Висшата лига, твърди в своя анализ Дан Роун от БиБиСи.

“Димитър Бербатов, който сам е ставал жертва на отвличане като млад, наскоро евакуира от България жената и детето си. Причината за това бяха заплахи за похищение срещу откуп от страна на мафията. Нападателят на Манчестър Юнайтед сам е бил отвличан като по-млад в родината си, още докато носеше екипа на ЦСКА", зловещо напомня Роун, като се пита: "Възможно ли е изобщо да станем свидетели на футболно отвличане в Обединеното кралство?"

Отговор му дава шефът на"Benchmark PA Security" - охранителна фирма, която пази няколко играчи от Висшата лига, сред които Фил Невил (Евертън), а преди дори и семейство Бекъм са наемали бодигардове от нея.

"Това ще се случи, няма как да бъде избегнато. Въпросът не е "дали", а "кога", казва Пол Хюз. "Въпрос на време е престъпниците от държавите, от които идват някои чужденци, да се опитат да посегнат на тях или на членове на тяхното семейство", добавя Хюз./БЛИЦ