ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Често българските медии бъдат обвинявани, че пускат спекулативни новини, но на Запад картинката е направо плачевна. Е, не често, но на моменти.

Пазарът в Англия затвори преди две седмици и местните информационни издания стартираха с… летните трансфери.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Манчестър Юнайтед ще постави Хари Магуайър в трансферната листа през следващия прозорец. Капитанът на „червените дяволи“ не успява да завоюва титулярното си място под ръководството на Ерик тен Хаг, а и по всичко изглежда, че и влиянието му в съблекалнята не е същото.

Манчестър Юнайтед е готов да се раздели със защитника срещу сума четири пъти по-малко от тази, която заплати на Лестър за неговите права през 2019 година“, пишат медиите в Англия.

Те пяха същата песен за Магуайър и преди затварянето на трансферния прозорец. Някой даже се беше изцепил, че Хари пътувал за Лондон за медицински прегледи в Уест Хям. В крайна сметка бранителят остана в Манчестър.

Сега обаче медиите рипат да го продадат, въпреки че до отварянето на летния трансферен прозорец доста вода ще изтече, доста голове ще се вкарат и доста ще се спасят. Ами ако Хари спаси десетина гола, ще го трансферират ли? Няма. Ама дай да пишем отсега пророчески писания.  Горките британци – бързат да раждат, преди булката да е забременяла.

Но в Англия е така. В Англия има и друго. Там могат да те вдигнат до небесата и после да те сринат с пълна сила. Това се отнася и за медии, и за мениджъри, агенти и футболни босове.

Хари Магуайър беше продаден през 2019 година за цели 80 милиона паунда от Лестър на Манчестър Юнайтед. Направо да се чуди и мае човек как е възможно това! И да се пита този момък две глави и три крака ли има, че е толкоз ценен.   

Ето че сега въпросният защитник, който, ако наистина струва 80 милиона паунда, то цената на централния такъв на Драгалевци ще е  8 милиона паунда, е гласен за изхода на „Олд Трафорд“.  

Ама я си помислете, че ей така – сензационно и химерично, Харито го вземе под наем я Хебър, я Пирин. Тогаз не 20 милиона, а 20 лева няма да струва завалията. Ще се поти и мъчи по родните терени и вместо да изпъкне над останалите заради огромната си цена, ще потъне надолу в родната футболна яма. И още на петия ден ще поиска да си хване самолета.

С една дума – ще се провали момъкът.

С две думи – в Англия винаги прибързват с трансферните новини, въпреки че вчера пазарът беше затворен. И освен това надуват до безкрайност цените на псевдозвездите си като въпросното Хари.

С три думи – и в Англия не всичко написано е вярно…
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ