Уейн Рууни преживя тежки дни през тази седмица. Баща му бе арестуван заради залози, а самият той бе изгонен по време на евроквалификацията с Черна гора (2:2) в петък, след като ритна Миодраг Джудович без топка.
 
Това бе последния мач на “трите лъва” в пресявките за Евро 2012 и със спечелената точка те си гарантираха класиране за европейското първенство.
 
Червеният картон на Рууни означава, че той със сигурност ще пропусне първия мач на тима в Полша и Украйна. Наказанието му обаче може да бъде удължено на три срещи, с което нападателят на Манчестър Юнайтед няма да играе в груповата фаза.
 
Британската преса подложи на сериозна критика необмислената постъпка на Уейн Рууни. Авторитетният в. “Таймс” го нарича “идиот в чужбина”, а “Дейли Телеграф” е лаконичен на първата си страница, където пише само “Идиот!”.
 
“Гардиън” отбелязва класирането на Англия на европейското първенство, но заради червения картон на нападателя пита: “на каква цена?”.
 
Таблоидът “Сън” залага на характерната си игра на думи. Този път името на звездата на Манчестър Юнайтед е комбинирано с лунатик, за да се получи “Руунатик”. “Дейли Мейл” заявява: “Глупав Руу!”./БЛИЦ