Бившите английски национали Лес Фърдинанд и Марк Хейтли споделиха кой според тях е по-разумният избор за днешния мач-реванш на 1/2-финалите в Шампионската лига - Димитър Бербатов или Карлос Тевес. Дискусията е широко обсъждана през последните седмици, като няма да е прекалено, ако се каже, че българският нападател бързо стана "любимец" на медиите на Острова.

Бившият играч на Нюкасъл, Тотнъм и английския национален отбор Лес Фърдинанд се застъпи за Бербатов, изтъквайки способността му да проявява най-силните си качества в най-напрегнатите моменти.
 
"Бербатов може да бъде доста безгрижен на терена, което често действа вбесяващо. Когато обаче мачът е оспорван и играта на отбора не върви, той изважда на показ онова специално нещо,  което е нужно за победата. Мисля, че ние зрителите сме виждали само проблясъци от онова, което е накарало сър Алекс Фъргюсън да плати толкова на Тотнъм в началото на сезона. Българинът има още какво да покаже и без съмнение превъзхожда Тевес по голове и асистенции, обясни Фърдинанд. - Факт е, че едва ли Бербатов някога ще има енергията и хъса на Тевес, но той е футболист с нюх на терена, има темперамент и когато отборът се бори за място на финал в Шампионската лига, тези качества са безценни. В такъв изключително важен сблъсък, Бербатов може да е ключът към победата".

На другия полюс бе мнението на бившата звезда на Милан, Глазгоу Рейнджърс и "Трите лъва" Марк Хейтли.

"Бих заложил на Тевес. Арсенал ще атакува много, а в такива моменти е необходимо да имаш на терена футболист като Карлос, който не спира да тича и да пресира съперника. Енергията му е феноменална и тимът има нужда от това. Едва ли някой се изненадва и от факта, че той е един от големите любимци на феновете на "червените дяволи", сподели Хейтли. Тевес никога не се отказва и привържениците оценяват този хъс за победа. Всички виждаме колко е здрав физически, а колко е нисък всъщност. Сър Алекс беше нещо подобно във футболните си години, така че е ясно защо Карлос е в отбора. Ентусиазмът, който той има, е заразен и Манчестър Юнайтед се нуждае именно от това. Способността му да тича толкова и да влага енергия във всичко е най-голямата заплаха за противниковия отбор", завърши коментара си Хейтли./БЛИЦ