Английският таблоид “Сън” скочи остро на нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни. В материал озаглавен “Къде се покрива, когато ти трябва” изданието анализира изключително слабото представяне на острието във важните мачове на Манчестър Юнайтед и националния отбор.

“Уейн Рууни се нуждае само от 61 гола, за да измести Боби Чаллтън от първото място във вечната класация на голмайсторите в Манчестър Юнайтед. За националния тим пък му липсват 17 попадения. Почти никой не се съмнява, че ще оглави и двете класации. Но въпреки това има нещо разочароващо, което малцина отчитат – начинът по който той постига успехите си”, започва изданието.

“От изригването срещу Хърватия на Евро 2004 в Португалия до момента той е направил депресиращо малко за националния отбор. Да, за Юнайтед е вкарал доста голове – 139 в 245 мача, но когато нещата опрат до това, да се разпише срещу наистина големите отбори, никога не се случва. Погледнете двата финала на Шампионската лига срещу Барселона. Същото беше и срещу Реал (Мадрид) на “Бернабеу”. Във въпросната нощ той се изправи срещу бившия си съотборник Кристиано Роналдо. Португалецът обаче има 183 гола в 180 мача за испанския клуб. Вкара и на Юнайтед.

В Шампионската лига Рууни има 27 попадения в 71 срещи. “белия балет”. Роналдо обаче има 45 гола в 87 срещи. Бензела е с 29/49. Дори Кака е с 28 гола в 77 мача”, продължава още изданието. И за финал припомня, че именно реваншът на “Олд Трафод” срещу Реал може да помогне на Рууни да направи онази крачка, която дели добрите от великите играчи.