Повечето английски издания се скъсаха да критикуват тактиката на Сър Алекс, която доведе до загубата от Барселона с 0:2 във финала на Шампионската лига. След края на двубоя и Кристияно Роналдо заяви, че тактиката е била грешна и за това отборът е загубил битката.

"Дейли Мейл" критикува мениджъра на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън за решението му да засили атаката на отбора, вместо да се опита да блокира силните страни на Барселона.

"Изправен пред опасността да загуби, Сър Алекс постави Бербатов и Тевес до Роналдо и Рууни, вместо да залепи някого за Лео Меси, с което да ограничи по някакъв начин поразиите, който испанецът правеше на гърба на Юнайтед. С четирима нападатели англичаните бяха непокорни при погребението си, като продължаваха да чукат по капака на ковчега, след като Меси вече беше забил пироните в него", пише изданието.

“Смачкани до безформена маса. Смачкани до безсъзнание. Смачкани до такава степен, че болката и тъгата може би никога няма да бъдат забравени. Нощи като тази не са се случвали на Сър Алекс Фъргюсън или неговия отбор, независимо от това колко добри са неговите противници. Този път дори Фъргюсън не можа да застане на пътя на съдбата и трябваше да види как надеждите за слава се изпаряват във въздуха на Вечния град. Не може да има извинения за начина, по който тяхната безпрецедентна серия от 25 мача без загуба в Европа приключи - край, от който те побиват тръпки. Просто беше мъчително да гледаш", пише "Дейли Мирър"./БЛИЦ