Вратарят на аржентинския Химнасия Хухуй Гастон Пецути бе изгонен след спор с момче подаващо топката при загубата на тима си с 0:1 от Ривър Плейт в шампионата Клаусура на страната през уикенда.

Това е поредният инцидент с участието на момче, подаващо топките, които често са обвинявани в бавене на времето, когато отборът домакин брани малък аванс в резултата.
 
Момчето, което според местните медии играе в школата на Ривър Плейт, се бавеше докато връщаше топката, която бе излязла в аут. Инцидентът се случил в 70-ата минута на мача, който се игра в неделя вечерта.
 
След като в крайна сметка получил топката, изнервеният Пецути я хвърлил обратно по младежа и бе изгонен. Съдията нареди и момчето да напусне мястото си.
 
Застрашеният от изпадане тим на Химнасия завърши с 9 души, след като Даниел Рамаско също получи бе изгонен за втори жълт картон в 90-ата минута.
 
Колумбийският нападател Радамел Фалкао Гарсия вкара единствения гол в мача в 59-ата минута, като по този начин донесе успокояваща победа на Ривър Плейт, който през миналата седмица бе отстранен от Копа Либертадорес.
 
Първият инцидент с момчетата гонещи топките бе в началото на месеца по време на мача между Химнасия (Ла Плата) и Естудиантес.
 
Тогава реферът даде шест минути добавено време, след като през второто полувреме на срещата топките бяха скрити зад пейките с резервите, а Химнасия (Ла Плата) водеше с 1:0.
 
Тази тактика обаче се оказа провал, тъй като Естудиантес изравни с последния си удар в мача, а домакините протестираха заради твърде дългото продължение дадено от мача.
 
В същото време Велес Сарсфийлд остана начело на класирането на шампионата Клаусура, след като обърна резултата от 0:2 до победа с 4:2 при гостуването си на Колон.
 
Себастиан Предигер и Себастиан Скиорили дадоха аванс от два гола за Колон след половин час игра, а точно преди почивката домакините удариха и греда.
 
Второто полувреме обаче гостите имаха предимство. Само две минути след почивката Хонатан Кристалдо се разписа при добавката, след като удар с глава на Хоакин Ларив3ери срещна напречната греда.
 
Ернан Лопес изравни от дузпа в 67-ата минута. След това Хуан Мануел Мартинес даде аванс на Валес, а Лопес вкара втория си гол в мача пет минути преди края.
 
Велес води в класирането с 25 точки от 11 мача, само точка повече от Ланус, който победи с 1:0 Годой Крус като гост. Защитаващият шампионската си титла Бока Хуниорс загуби с 0:2 от Росарио Сентрал навън и се срина на 15-о място./БЛИЦ