Футболистите на Астън Вила черпят вдъхновение от битката на своя капитан Стилиян Петров с тежката болест. Това заяви вратарят на тима Шей Гивън, който е разговарял с българина преди двубоя за ФА Къп срещу Ипсуич. Вила зарадва феновете си с победа (2:1), а във вторник излиза срещу Брадфорд в първи полуфинал в Карлинг Къп. Двубоят е от 21:45 часа българско време. Вратарят Гивън заяви, че се надява отборът да стигне до мача за трофея на "Уембли" и да бъде подкрепен от трибуните от своя капитан.

"Винаги е вдъхновяващо, когато видим Стан. Той е невероятен боец и чудесен човек. Радвам се че въпреки трудностите е запазил чувството си за хумор. За момчетата, а и за самия Стилиян, ще е чудесно, ако стигнем финала и той е с нас на "Уембли". Това зависи най-вече от него и от мениджъра Пол Ламбърт", сподели ирландският национал.

"Знаем, че сме в борбата за оцеляване във Висшата лига, но характерът на Стилиян и неговата лична битка ни мотивират още повече", добави Гивън, който е един от най-близките хора на Петров в отбора./БЛИЦ