Медиите в Азербайджан явно подготвят почвата доста преди местния ФК Баку да посрещне българския шампион Левски в първи мач от 3-ия квалификационен кръг на Шампионската лига. В спортния сайт azerisport.com журналистите открито нападат българските медии и общественост по повод легендарния за Азербайджан бивш съдия Тофик Бахрамов. Реферът бе един от помощниците на финала на световното първенство в Англия през 1966 година и зачете доста спорен гол на Джеф Хърст в продължението между Англия и Германия за 3:2, а в крайна сметка островитяните спечелиха с 4:2 и триумфираха с титлата.

“Знаем, че имаме врагове в цял свят, но българските медии правят доста черна реклама на нашия футбол. Колегите не забравят легендата Тофик Бахрамов, който според тях е човек със съмнителна репутация. Българските съдии само могат да мечтаят да са на финал на световно първенство, където бе Бахрамов”, пише спортното издание.

“Българи, нали си спомняте Богдан Дочев. Той беше този човек, който не видя ръката на Марадона. Едва ли на откриване на неговия паметник ще дойдат Сеп Блатер и Мишел Платини, които пристигнаха за откриването на бюста на Тофик Бахрамов”, се пише още в материала./БЛИЦ