Защитникът на Литекс Джемал Берберович бе нападнат от медиите в Босна и Херцеговина заради решението си да се откаже от националния отбор. Бранителят обяви, че повече няма да играе за бившата югорепублика, тъй като не желаел само да запълва групата от 18 футболисти, а иска и да играе редовно.

Именно затова Джемо, както го наричат галено в родината му, каза на новия селекционер Сафет Сушич да не му изпраща повече повиквателни за предстоящите евроквалификации.

"Очевидно е, че суетата на Берберович е по-силна от чувствата му към националния отбор. Може да се сърди на треньора колкото си иска, но не трябваше да отказва повиквателни. Джемо трябва да помисли дали щеше да получи възможност да се върне в Литекс, ако не беше босненски национал", коментират медиите в Сараево, цитирани от RING.

"Може би в България се е "заразил" от решението на Димитър Бербатов, който също отказа да играе за родината си в предстоящите квалификации за Евро 2012", допълват местните журналисти.

Джемал Берберович играе за Босна и Херцеговина от 2002 година, като до момента има записани 39 мача за "репрецентацията". /БЛИЦ