През миналия сезон Ариен Робен бе неудържим в Бундеслигата. Другите отбори изпитваха сериозни проблеми да го спрат. Не такава обаче е ситуацията в новака в германския елит Санкт Паули.
 
В клуба имат на разположение истински полицай. В такъв случай холандския национал ще трябва да се замисли, ако на терена чуе думите: “Стой, полиция! Остани на място!”.
 
31-годишният дефанзивен халф на Санкт Паули Фабиан Бол работи на половин работен ден като главен инспектор в полицията в Хамбург.
 
“Основната ми професия е да съм полицай. Работя по 20 часа седмично, а месечната ми заплата е 1300 евро”, заяни Бол пред “Билд”. Като професионален футболист той заработва поне 10 пъти повече.
 
Всеки ден в 9:30 часа той излиза на тренировка със съотборниците си с № 17 на екипа. На обяд започва 4-часовото му му дежурство като полицай от Отряд 17. В неговия ресор са престъпления като измами, кражби и нанасяне на телесни повреди.
 
Когато има и следобедна тренировка със Санкт Паули, Фабиан Бол трябва да отработи пропуснатите си часове в полицията в друг ден. През юни той се ожени за своята приятелка Александра. Халфът е потомствен полицай, като такива са били баща му и дядо му./БЛИЦ