Българският младежки национал Мартин Минчев получи голямо признание в Чехия. Новото попълнение на Спарта (Прага) беше посочен от isport.blesk.cz за един от петимата най-интересни чужденци в чешката лига, които си струва да се гледат.

"Какво ще кажете за лятното попълнение на Спарта (Прага) - Мартин Минчев? За българското крило има изключително положителни мнения. Той бе в полезрението на отбори от Англия, Германия, Шотландия и Белгия. В крайна сметка, благодарение на различни обстоятелства, Спарта (Прага) спечели битката за неговия подпис", пише изданието.

Останалите посочени в класацията са хърватинът Петър Муса (Славия Прага), котдивоареците Адриел Ба Лоуа (Виктория Пилзен) и Мохамед Тижани (Слован Либерец), както и гвинеецът Шейк Конде (Злин).

Мартин Минчев не взе участие в първите два мача на Спарта от новия сезон, защото не се намира в оптимално физическо състояние. За сметка на това, младокът бе капитан в неофициалния си дебют с фланелката на тима и записа първо попадение за отбора в контролата срещу Бохемианс (Прага).