В други ден ще стане ясно бъдещето на два­мата българи в "Амкар" Георги Пеев и Захари Сираков. Мениджърът им Мирчо Димитров разкри пред "Стандарт", че уговорената за вчера среща между двамата, треньорът Станислав Черчесов и босът Генадий Шилов пропада.

Членът на партията на Путин "Единна Русия" обаче е разпуснал отбо­ра в почивка заради кон­тролите на национални­те отбори. "В четвъртък ще има повече яснота. "Амкар" са разпуснати дотогава. Дано всичко да е наред", каза Димит­ров.

"Треньорът ни изгони и ни попита как при­емаме решението му. Отговорихме му, че не можем да кажем нищо. Попита ни дали мис­лим, че отборът може да победи без нас. Сега ще чакаме решението на президента и ще си тър­сим нови клубове", зая­ви Жоро Пеев.

Генерал­ният директор на "Ам­кар" Виктор Засулский отказа да взема отноше­ние по скандала. "Това е решение на треньора и ние ще се съобразим с него. Той решава какво да прави с Пеев и Сира­ков. Ако има да става нещо, то ще зависи от Черчесов. Той има властта", заяви Засулс­кий.