Почти всички играчи и треньори от щаба на националния отбор на Ейре се надяват България да препъне Италия в следващата световна квалификация – на 9 септември (сряда) в Торино. Ирландците пожелаха успех на нашите, след като снощи биха Кипър като гост с 2:1 и продължават борбата си с “адзурите” за първото място в група 8.

“Естествено ще се надявам на равенство в мача в сряда, защото това ще увеличи шансовете ни за директно класиране на световното първенство. Беше важно да запазим разликата от първото място като победим Кипър. Сега ни предстои мач с Италия. Продължавам да твърдя, че този сблъсък е като Давид срещу Голиат”, каза 70-годишният селекционер на ирландците Джовани Трапатони.

“Валери Божинов и Мартин Петров ми казваха, че България ще победи Ирландия, когато бяхме заедно в Манчестър Сити. Това не се случи и сега ние сме в по-добра позиция за класиране на световното в ЮАР. България играе с Италия през седмицата и за страната им ще е от голяма полза да победи в тази среща. Надявам се, че това ще се случи и България да се класира за световното първенство. Те са способни да победят Италия в Торино. Това ще е от полза и за нас, защото следващата ни среща е именно срещу световните шампиони и при победа ще можем да оглавим класирането в групата си", добави футболистът на Ейре Ричард Дън./БЛИЦ