Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

В Германия побързаха да уволнят Красимир Балъков, който не успя да стори чудото и да спаси Кайзерслаутерн от изпадане във Втора Бундеслига. Българският специалист пое "червените дяволи" в изключително труден момент през март. Тогава ръководството на клуба обяви, че ще го остави на поста дори при изпадане от немския елит.

Сега медиите в Германия пишат, че бъдещето на Бала начело на тима изобщо не е толкова сигурно, колкото се смяташе доскоро. Героят от САЩ`94 записа 7 загуби и само 1 победа от 8 мача начело на „червените дяволи“, които от новия сезон ще играят във Втора Бундеслига. Въпреки това Кунц беше заявил, че тимът ще гони незабавно връщане в елита именно с Балъков.

Сега обаче изненадващо шефът е променил мнението си. Кунц говори за българина по време на годишното събрание на членовете на клуба, където сподели, че ситуацията ще бъде анализирана и в следващите дни ще бъде взето решение.

"През следващите дни ще проведем разговори, това е нормално. Няма някаква тенденция. Ще прекараме време с Красимир. Искаме да знаем как е видял своите 8 мача, какви са идеите му", сподели Кунц, което медиите в Германия тълкуват като най-вероятно уволнение на Балъков.

При пристигането си в Кайзерслаутерн българинът подписа договор, който важи и за Втора Бундеслига.

Още преди края на първенството Бала обяви, че задачата му е да направи нов отбор, който още през следващия сезон да се пребори за завръщане в елита.

До общото събрание на клуба Кунц, както и председателят на Надзорния съвет Дитер Ромбах обявяваха подкрепата си за българина. Сега обаче нещата очевидно са се променили и се очаква развитието по въпроса с бъдещето на Бала.

ГЕРМАНИЯ - БУНДЕСЛИГА